Köpvillkor

Allmänt

   Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss. Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Hur betalar jag?

   Välj bland de betalningsalternativ som presenteras på hemsidan.


Leveranser

Inom Sverige

   Vi levererar produkterna som postpaket och du får därmed full försäkring samt spårbart kollinummer på din leverans. Du kan även välja att bli aviserad via SMS. Observera att Postens liggetid är 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe.

Utanför Sverige

   Vi levererar till alla länder inom Europa. Leveranstid är cirka 4-7 dagar beroende på land. Din order skickas med Posten Sverige och du får spårbart kollinummer skickad till din e-post.

Ej uthämtade paket

   Det är upp till kunden att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om Bluhme får tillbaka ett paket som skickats till fel adress eller ej hämtats ut är det upp till kunden att betala ny frakt. Bluhme mailar till kunden på angiven e-postadress när vi får tillbaka paketet och meddelar men avvaktar svar från kunden. För postförskott som inte hämtas ut debiterar vi en avgift på 300 kr för att täcka de kostnader som uppstår för hantering och administration. Postens liggetid är 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe. För fakturor som kommer tillbaka debiterar vi våra fraktkostnader samt faktureringskostnader, för närvarande 150 kr. Vi överlåter våra fakturor till Klarna AB (tidigare Kreditor Europe AB).


Försenad leverans

   Om vi inte kan skicka din beställning p.g.a. restorder så meddelas du via e-post. Om du inte godkänner ny föreslagen av leveranstid så har du rätt att häva köpet utan någon kostnad.


Priser

   Alla priser på Bluhme anges i Svenska kronor. Som standard anges alla priser (förutom där det specifikt sägs annat) inklusive 25 % moms. Om du är inloggad som företagskund anges priserna exklusive moms. För kunder utanför EU, eventuell införselmoms och tullavgift är upp till mottagaren att betala.
Fraktkostnad

Inom Sverige
   Vår standardfrakt är fr. 29 kr och då får du snabb leverans (oftast dagen efter) om varan finns i lager, spårbart paketnummer och full försäkring på din order om något skulle hända på vägen till ditt utlämningsställe. Du får fraktfritt på din beställning om ordervärdet överstiger 1000 kr. Vid köp av pappersvaror tillkommer frakt på 250kr.

Utanför Sverige

   Inom Europa så är vår standardfrakt 450 kr (inkl moms). Du får spårbart trackingnummer på din order så du kan följa din beställning var den befinner sig samt du har full försäkring ifall något skulle hända med leveransen på väg till dig. Din order levereras fraktfritt inom EU vid order över 3000 SEK (inkl. moms). Utanför EU är leverans fraktfri vid beställningar över 5000 SEK (exkl. moms).


Kvitto/Orderbekräftelse

   När du lagt en godkänd beställning så erhåller du ett e-postmeddelande som gäller som orderbekräftelse. Tillsammans med din leverans får du sedan ett papperskvitto. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter, vänligen kontrollera att din e-post adress stämmer och meddela oss så skickar vi om bekräftelsen.

Reklamation/Ångerköp/Avbeställning

   Mottagaren är ansvarig för att kontrollera att leveransen och produkterna är oskadda i samband med mottagande av paketet. Vid eventuella problem med paket eller saknade varor så måste ett skriftligt meddelande skickas via vårt kontaktformulär inom skälig tid. Intim- och hygienartiklar inte täcks av ångerrätten. 

   För reklamationer, ångerköp och avbeställning, se vår sida för returhantering. Vid godkänd reklamation/hävning av köp så återbetalar vi summan för din beställning inom 14 dagar.

Personuppgifter

   Vi behandlar alla personuppgifter som du lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Vi garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används internt av Bluhme. Din e-postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Vi förbehåller oss också rätten att i vissa fall göra reklamutskick till den e-postadress du uppger om du inte angett att du inte vill ha dessa. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta vår kundtjänst (Se information under Kontakta oss).


Garanti & anvisningar

   Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare, Bluhme lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. Om du känner dig det minsta osäker på garantin eller de anvisningar som medföljer din produkt, kontakta oss innan användning så vi kan hjälpa dig. Vi kan ej ta ansvar för eventuell överkänslighet mot ingredienser i en produkt eller prov, om du är osäker på vad produkten eller provet innehåller, kontakta vår kundtjänst innan användning/beställning.


Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal

   Vi följer Konsumentverkets rekommendationer för e-handel. Konsument har på sin sida lag om konsumentskydd vid distansavtal m.m. Den närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Läs mer om din ångerrätt här.


Tvist

   Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.


Övrigt

   Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. De uppgifter som lämnas härigenom utgör inte någon utfästelse om användbarhet, lämplighet, garanti m.m. annat än där så är direkt angivet. Bluhme förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.

 
 

Bluhmes 
MHB Sales AB
Adress: Vasagatan 42
Ort: 411 37 Göteborg
E-post: info@bluhmes.se
Webb: www.bluhmes.se
Tel: +46 31 711 44 60
Org.nr: 559082-9858

Om Bluhmes/MHB Sales
Köpvillkor
Reklamation
Kontakta oss

Här finns vi
Följ oss på Facebook

     

Trygg handel

Hos oss kan du känna dig helt trygg när du handlar. Vi använder oss av Klarnas betalningstjänster och skickar alla våra paket med PostNord och DHL för leverans inom 1-3 dagar.